Αξιοθέατα – Σημεία ενδιαφέροντος

Μετόχι Φλογητών

Metohi Flogita Halkidiki

Το Μετόχι των Φλογητών ανάγεται στο 1311. Μέχρι το 1924 λειτούργησε ως μετόχι του ρωσικού μοναστηριού, στη συνέχεια ως παράρτημα του αμερικανικού ερυθρού σταυρού και περιέθαλπε τους πρόσφυγες της Καλαμαριάς, ενώ κατά τη διάρκεια της κατοχής (1944) βομβαρδίστηκε από τους βούλγαρους κατακτητές. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το κτίριο, το οποίο ερειπώθηκε. Το 1999 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μουδανιών η έκταση παραχωρήθηκε στη 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αναστήλωσης, για να φιλοξενηθεί το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού Χαλκιδικής “Ιουστινιανός”, όπως το ονόμασε η ομάδα των αρχαιολόγων που επιμελούνται των εργασιών. Στο κτίριο αυτό θα στεγαστεί το μουσείο του Μετοχίου. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και εθνικούς πόρους και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ.
(Πηγή φωτογραφίας : Σύνδεσμος )

Σπήλαιο Πετραλώνων

Petralona Halkidiki

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1959 από κατοίκους του χωριού που βρήκαν στο εσωτερικό του πολλά απολιθωμένα οστά ζώων Το 1960 βρέθηκε ένα ανθρώπινο κρανίο. Πρόκειται για το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στον ελλαδικό χώρο, το οποίο ανήκει σε πρώιμο μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στον Homo erectus και τον αρχαϊκό Homo sapiens (Ανατομικά Σύγχρονο Άνθρωπο), ιδιαίτερα σημαντικό για τη μελέτη της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους καθώς και για την παρουσία του στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

(Πηγή φωτογραφίας : Σύνδεσμος )

Πάρκο Αριστοτέλη – Στάγειρα

Aristotle Park Stagira

Στο όμορφο ορεινό χωριό Στάγειρα, σ’ ένα πάρκο με θέα σ’ όλον τον κόλπο της Ιερισσού, βρίσκεται το “Άλσος Αριστοτέλους”. Το Άλσος, στο οποίο εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ο αδριάντας του Αριστοτέλη, εξοπλίστηκε με διαδραστικά όργανα. Τα όργανα αυτά εφαρμόζουν φυσικά φαινόμενα για τα οποία γίνονται αναφορές στο σύγγραμμα του μεγάλου Δασκάλου “Τα φυσικά”. Το άλσος στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για μεμονωμένους τουρίστες και σχολεία, αφού συνδυάζει φανταστικά την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση.

Άγιον Όρος

Mount Athos Halkidiki

Το όρος Αθως, το γνωστό σε όλους μας Άγιον Όρος, αποτελεί από τα τέλη του 10ου αιώνα το σπουδαιότερο κέντρο του ορθόδοξου μοναχισμού, και συγκαταλέγεται στα κορυφαία μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Καταλαμβάνει τη βορειότερη προβολή της χερσονήσου της Χαλκιδικής, με μήκος 45 χλμ. και πλάτος 5-10 χλμ., και παίρνει το όνομά του από την ομώνυμη κορυφή (2.033 μ.) του όρους που δεσπόζει στη βραχώδη αυτή λουρίδα γης.

Αξίζει να επισκεφτείτε

Θεσσαλονίκη

Εξερευνήστε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με τους αμέτρητους πολιτιστικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς. Μια πόλη κοσμοπολίτικη αλλά και ερωτική. Επισκεφτείτε το Επταπύργιο, τα Μουσεία της πόλης, την αγορά αλλά και το σημείο που χαρακτηρίζει αυτή την πόλη, τον Λευκό Πύργο.

Νέα Μουδανιά

Κάντε μία βόλτα στην αγορά της πόλης, θα εντυπωσιαστείτε από την εμπορική αγορά, τα παραδοσιακά μαγαζιά αλλά και τη λαική αγορά. Κάντε μία βόλτα στο λιμάνι το ηλιοβασίλεμα με τη φωτογραφική σας μηχανή.

Mediterannean Cosmos (Θεσσαλονίκη εμπορικό κέντρο)

Το Mediterranean Cosmos βρίσκεται στα νότια της Θεσσαλονίκης και είναι πολύ κοντά από την περιοχή μας. Είναι το πρώτο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, με συνολική έκταση ​​250,000 τμ.,προσφέρει στον επισκέπτη ένα μοναδικό συνδυασμό απο διασκέδαση και αγορές.

Waterland – Θεματικό Πάρκο (Θεσσαλονίκη)

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη βρίσκεται η Waterland, ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο. Πισίνες, παιχνίδια στο νερό, σάουνες, υδρομασαζ, καφετέριες και εστιατόρια μπορούν να προσφέρουν μια αξέχαστη μέρα σε μεγάλους και παιδιά.